Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Natuurlijke tuinen en landschappen

geen plaatje   Nigel Dunnett, een gerenommeerde Britse beplantingsontwerper, toont zijn kijk op naturalistische beplanting en de methodiek die hij heeft ontwikkeld. Natuurlijke plantgemeenschappen in weiden en bloemenvelden vormen de basis van zijn ontwerpstijl. Hij beschrijft de natuur zoals een architect: met bouwstenen zoals een vloer, muren en plafond, die opgebouwd zijn uit verschillende lagen. Zijn naturalistische stijl combineert het beste van drie historische (tuin)kunststijlen: impressionisme, modernisme en de meer technocratische aanpak. De beplanting krijgt een plek in het ontwerp met kleur, vorm en creativiteit. Naast de theorie geeft hij handvatten om een uitbundig naturalistische beplanting te creëren, met lagen, golven en een subtiel lijnenspel. Hij toont een aantal van zijn projecten zoals het Olympic Park en de buitenruimte van The Barbican, beide in Londen. De talrijke fraaie foto’s en andere illustraties in kleur zijn een aantrekkelijke aanvulling op de tekst. Een zeer kundig en vernieuwend boek over naturalistisch beplantingsontwerp. Dit boeiende boek is geen plantengids, maar vooral een bron van inspiratie voor de nieuwe generatie tuin- en landschapsontwerpers. Met register..

Inspiratie voor ontwerp en beplanting
We zijn verbonden met de natuur. En dat uit zich in onze wens om tuinen te maken en planten om ons heen te verzamelen. Groen in onze leefruimte brengt ons dichter bij de grote thema's van het leven, raakt ons diep en zorgt voor positieve emoties.

Patronen en processen in de natuur vormen het startpunt voor Nigel Dunnetts ontwerpen en duurzame aanpak. Maar daarnaast kijkt hij naar culturele patronen, hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en het landschap. Ideeën uit de kunstwereld, de wetenschap, ecologie en hortus botanicus zijn vaak toepasbaar in de openbare ruimte, zoals parken. Om zijn ontwerpen ook praktisch toe te passen, geeft hij inkijkjes in zijn werkwijze met illustraties en suggesties voor geschikte planten.

Voorraad 1 ex

Prijs: 41,99