Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Aan de slag in eigen tuin

geen plaatje   Praktische oplossingen voor tuingereedschap en plantmateriaal.
Niet weggooien, maar hergebruiken! Daarmee bespaar je niet alleen geld, maar spaar je ook het milieu. En daarnaast is het gewoon leuk! Ten slotte maak je je tuin er duurzamer en mooier mee, door oude pallets, flessen of bloempotten een tweede leven te gunnen.
Thomas Hess is tuinbouwingenieur, autodidact-tuinier en fervent klusser. Hij toont je in dit boek talloze leuke ideeën voor creatieve en nuttige toepassingen van gerecyclede producten.

Oorspronkelijk Duitse uitgave met tips over het zelf maken van hulpmiddelen en oplossingen voor uiteenlopende klussen in de moes- en siertuin. Daarbij staan duurzaam hergebruik en handig/veilig bezig zijn centraal. De tips staan beschreven in afzonderlijke hoofdstukjes die een en ander met kleurenfoto's verduidelijken. Met stapsgewijze uitleg, benodigdheden en moeilijkheidsgraad. Sommige tips zijn zeer simpel maar zeer origineel, andere wat meer vergezocht en niet zo voor de hand liggend, zeker wat betreft de vormgeving en toepassing in de tuin. De vertaling kan hier en daar nog wat beter, maar de algemene indruk is: prima en leuk boekje met originele ideeën die vele tuiniers – jonge en oudere, beginnende en gevorderde – zullen aanspreken. Met verwijzingen naar websites en index.
Auteur: Thomas Hess

Voorraad 1 ex

Prijs: 17,50