Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset

geen plaatje   Landschaps-, tuinarchitect en beplantingsexpert Piet Oudolf (1944) is een van de grondleggers van The New Perennial Movement. Internationaal heeft hij naam gemaakt met iconische projecten zoals de High Line in New York en de Lurie Garden in Chicago. De tuinen rondom kunstgalerij Hauser & Wirth in Somerset in het Verenigd Koninkrijk doen daar niet voor onder. In dit boek zijn deze tuinen (6.000 m2) een jaar lang in beeld gebracht. Blikvanger is The Oudolf Field, met o.a. een sporobolusweide (parelgras) dat met zijn open, maar intieme karakter aansluit bij de omliggende natuurlijke omgeving. Ook hier heeft Piet Oudolf geraffineerde vaste planten/grassen combinaties gecreëerd, die jaarrond het terrein vormgeven. Je leest over de totstandkoming van dit project, de ontwerpfasen, de beplantingskeuzes, de aanleg en het onderhoud, geïllustreerd met originele ontwerpschetsen. De vier seizoenen zijn schitterend en uitbundig in beeld gebracht. Het boek sluit af met een plantenoverzicht met toegepaste planten met omschrijving. Voor liefhebbers van Oudolfs stijl, ervaren tuiniers, groenprofessionals en -studenten een diepgaand en boeiend boek. Met verklarende woordenlijst, leeslijst, overzicht van tuinen en parken met beplantingen van Piet Oudolf in binnen- en buitenland, en een register..
In het prachtige en rijkelijk geïllustreerde Oudolf Gardens analyseert tuinontwerper Rory Dusoir de plantenkeuze, de kleurencombinaties en de horticulturele know-how die van Oudolf Gardens zo'n bijzonder landschap maken. Ruim 300 prachtige foto's en originele ontwerpschetsen, tonen de tuin in alle vier seizoenen. Met een voorwoord van Piet Oudolf.
Auteur: Rory Dusoir

Voorraad 1 ex

Prijs: 39,50