Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Houd je tuin gezond - Hoe je plantenziekten en ongedierte kunt herkennen en bestrijden

geen plaatje   Uit het Duits vertaalde en voor Nederland bewerkte herkenningsgids voor ruim honderd ziekten, plagen en aantastingen in moes- en siertuin en wat daar op een slimme, milieu- en diervriendelijke wijze aan te doen of laten. Alle actuele problemen zijn herkenbaar aan de hand van kleurenfoto's, zeer ter zake kundige beschrijvingen en met symbolen aangeduid. Dieren van groot tot zeer klein die kunnen meehelpen tuin en planten vitaal te houden of te maken komen in deze uitstekende bio-gids ook aan bod. Lekker leesbaar en dé vraagbaak voor alle tuiniers van amateur tot professional. Achterin internetadressen voor meer informatie en biologische bestrijding en gewasbescherming. Met top 10 tips 'nuttige beestjes in je tuin' en 'maatregelen voor natuurlijk tuinieren' op voor- en achteromslag en een register. Auteur, biologe, redactrice en uitgeefster Bärbel Oftring (1962) schreef eerder o.a. '52 projecten voor de stadstuinier : elke week een groener leven!' (2016)* en 'Kruid of onkruid' (2017)**..

Of het nu gaat om insecten, mijten, schimmels, bacteriën, virussen of andere afwijkingen, met de gedetailleerde foto's in dit boek kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en welke remedie je toe moet passen. Welk insect is vriend, welke is vijand?
Bärbel Oftring legt uit hoe om te gaan met ziekten en plagen en laat zien hoe je je tuin gezond kunt houden. De symbolen in de tekst maken snel duidelijk of je moet handelen of dat je achterover kunt leunen.

Voorraad 1 ex

Prijs: 19,99