Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Nieuw - Ecologische tuin, van aanleg tot beheer

geen plaatje   In deze zeer professionele en uitgebreide Belgische handleiding wordt de ecologische tuin op vier pijlers gebouwd. De natuur als voorbeeld, (pijler 1) aangepast aan de verlangens van de mens, (pijler 2) daarbij rekening houdend met het milieu (pijler 3) en als laatste de omgeving en het landschap. Deze bouwstenen worden uitvoerig besproken met veel schema’s en voorbeelden. Eerst de groenvormen: borders, graslanden, bosjes, open ruimte met bomen en struiken, verticale schermen tegen wind, inkijk en zon, horizontale schermen tegen de zon. Omgaan met water, zeer actueel, nadenken over de tuin, planning en aanleg is dan een logisch vervolg, ongenode gasten in de tuin, en de benodigde materialen. Verklarende woordenlijst, index , literatuur. Heel veel informatie, met mooie foto’s, werktekeningen, op goed papier en in duidelijke taal, soms wat al te technisch. Een boek waaruit veel van te leren valt..

Margrieten groeien in grasrijke bermen en klimop in het bos. In de natuur zie je nooit het omgekeerde. Hoe dat komt? Vegetaties hebben hun eigen logica. Inzicht in deze fascinerende processen vormt de basis voor een ecologische tuin. Een tuin die voedsel biedt aan mens en dier, schuilplaatsen aan dieren, waar planten voorrang krijgen op verharding en waar een beplanting in lagen het regenwater vasthoudt en langzaam in de bodem laat infiltreren. Als je je tuin zo inricht is het resultaat een bio diverse tuin. Dit boek helpt je op weg naar een doordacht ontwerp. Je leert hoe je geschikte planten kiest en voldoende ruimte reserveert voor volgroeide bomen en struiken. Je krijgt een duidelijke kijk op het beheerwerk en de groenresten die je mag verwachten. Voor tuineigenaars en tuinprofessionals is het een praktische handleiding bij ontwerp, aanleg en beheer van ecologisch groen. Ook hoveniers en natuurbeheerders zullen hier een schat aan informatie vinden.
Auteur: Geertje Coremans Greet Tijskens

Voorraad 1 ex

Prijs: 39,00