Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Plantchemie

geen plaatje   Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, knoflookspray en antijeukzalf, verzamel zaden en maak een zaaimatje. Een natuurlijke tuin is een schatkamer aan ingrediënten om je tuin nog mooier te maken. In dit praktische boek verklappen we je de geheimen van de werkzame stoffen in je tuinplanten. Met chemie uit eigen tuin kun je op een natuurlijke manier je planten voeden en plagen bestrijden. - Meer dan 20 projecten met materialen uit de tuin - Met illustraties van Petra Baan - Het derde deel in de succesvolle serie Avontuurlijk tuinieren Haal de kracht uit de tuin ook in huis. Maak bijvoorbeeld biologische kleurstof, allesreiniger of aftersun. Je leest er alles over in Plantchemie, het derde deel in de serie 'Avontuurlijk Tuinieren'.
‘Plantchemie’ is voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruik maakt van de natuurlijke kringloop in de tuin. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, maak antislakkenspray, allesreiniger of zalf tegen jeuk. Je maakt dus je eigen milieuvriendelijke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. In dit praktische boek vind je volop inspiratie voor de moestuin, bloementuin eetbare tuin, voedselbos of vaste plantentuin.

Dit actuele handboekje bevat vele praktische tips en recepten om een circulaire tuin te maken. Je leert je eigen natuurlijke mest, antislakkenspray, doe-het-zelf-wormenbak en bodemverbeteraar te maken en allerlei leuke producten voor je badkamer en keuken. De auteur, een doe-het-zelver in hart en nieren, weet haar enthousiasme over tuinlab-experimenten goed over te brengen. De recepten zijn duidelijk en soms ook echt creatief. De auteur schreef eerder o.a. 'Iedereen kan avontuurlijk tuinieren : breng leven in je tuin!' (2019)* en 'Maak je eigen jungle : zo zorg je voor meer dierenleven in je tuin' (2020)**. Het boekje is ruim en fris opgemaakt, helder in kleur geïllustreerd en bevat een register. Geschikt voor de doe-het-zelver, die met de natuurlijke kringloop in de tuin aan de slag wil.
Auteur: Katja Staring

Voorraad: 1 ex

Prijs: 19,95