Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

De groene tuin

geen plaatje   Met ‘De groene tuin’ van Floor Korte transformeer je stapsgewijs je tuin of balkon naar een diervriendelijk plantenparadijs. Tegels eruit, op naar een groene oase!

Na het succesvolle boek ‘De moestuin’, laat Floor Korte (bekend van Floorsmoestuin.nl) in ‘De groene tuin’ zien hoe je van een saai balkon of een tuin vol tegels een prachtige groene plek maakt. Op basis van haar eigen ervaringen, neemt ze je stap voor stap mee bij het aanleggen van een tuin waar mens én dier gelukkig van worden. Want hoe bouw je een schuurtje of een insectenhotel? En welke planten doen het goed op welke plek? Ze vertelt over de mooiste bloeiers, het kweken van groente en fruit in eigen tuin en het belang van insecten. Volledig geïllustreerd met veel foto’s en illustraties is dit een prachtig en inspirerend boek om mee aan de slag te gaan.

In een tijd waarin het klimaat centraal staat, is de vergroening van de leefomgeving noodzakelijk. Mensen worden aangemoedigd om, in plaats van tegels, planten in de tuin te zetten, niet alleen voor hun eigen plezier, maar voor een betere waterhuishouding en meer biodiversiteit. In deze tijd waar mensen ook nog eens hun vertier dichter bij huis moeten zoeken, wordt de waardering voor een eigen tuin steeds groter. De auteur van dit boek vertelt uitgebreid hoe je een groene tuin kunt maken waar je ook eens uit eten kan. Het boek is geïllustreerd met foto's en tekeningen in kleur. De inhoud varieert van een vogelhuisje maken tot een tuin ontwerpen, planten, zaaien, water geven etc. Het is geen boek om in één keer uit te lezen, maar wel om door te bladeren en geïnspireerd te raken. Een register maakt het zoeken in de vele informatie gemakkelijker. De auteur schreef eerder o.a. 'De moestuin : my stress free zone' (2018)*..

voorraad 1 ex

Prijs: 25,00