Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

De jungletuin

geen plaatje   Grootbladige, winterharde planten bieden het hele jaar door - en jaren achter elkaar - groen plezier in je tuin. Kleine stadstuinen, die doorgaans goed afgeschermd zijn, zijn de ideale plek voor uitbundige en altijdgroene jungleplanten. Dus breng de kamerplant naar buiten en creëer je eigen jungle aan de hand van kleur, bladvorm en textuur!

Jungletuinen kunnen besloten en schaduwrijk zijn of juist zonnig en open. Gelukkig zijn er planten die geschikt zijn voor beide soorten tuinen, zoals paarsbladige bananen, eilandpalmen, stekelige agaves, architectonische Pseudopanax en vetplanten als Echeveria en Aeonium.

Na een beschrijving van de vele verrassende vormen en kleuren van exotische planten bespreekt Oostenbrink acht jungletuinen, van groot tot klein. Bij elke jungletuin schenkt hij aandacht aan de combinaties, zodat alle planten optimaal tot hun recht komen en de beste plek krijgen. Waar sommige jungleplanten de voorkeur geven aan een zonnige plek, staan andere juist liever in de schaduw of halfschaduw. Inclusief een ABC van meer dan honderd jungleplanten met een rijk scala aan texturen, vormen en kleuren. En een overzicht van de beste winterharde bladplanten. Het is een aanrader voor elke plantenliefhebber en helpt om van je eigen tuin een groene jungle te maken.

Nederlander Philip Oostenbrink is hoofdtuinier bij Walmer Castle and Gardens in East
Kent. Hij studeerde tuinbouw in Nederland en verhuisde op 28-jarige leeftijd naar het Verenigd Koninkrijk waar hij achtereenvolgens werkte bij Hadlow College en Canterbury Cathedral. Hij schrijft geregeld voor RHS The Garden en voor het tijdschrift van The Professional Gardeners’ Guild.

Voorraad 1 ex


Prijs: 30,99