Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Handboek voor de rotstuin

geen plaatje   De NRV is een actieve vereniging van rotstuin- en rots-plantenliefhebbers. Begonnen als informele ‘werkgroep’ / klein clubje in de jaren tachtig is ze uitgegroeid tot een club van ruim 700 leden die zich richt op alpen- en rotsplanten en bijzondere schaduwplanten. Ze bestaat nu 25 jaar en besloot het jubileum luister bij te zetten door alle ervaring en creativiteit in de club om te zetten in een boek. Het boek is geschreven door leden onder leiding van Wiert Nieuman en is het meest complete boek over rots-tuinen en het kweken van rotsplanten op de Nederlandse markt. Het beschrijft de aanleg vanrotstuinen, variërend van een woestijntuin, via meer traditionele rotstuinen tot veentuinen en de alpiene kas. Er staan veel ideeën in voor verticale tuinen, rots-partijen, troggen die geschikt zijn voor de kleine stadstuinen en voor mensen die met weinig moeite toch een leuke tuin willen met mooie planten. Ook laat het boek zien dat met restpartijen van tegels en met betonafval, voor een habbekrats te koop, hele mooie tuinen en tuinelementen kunnen worden aangelegd waar zelfs ‘moeilijke’ rotsplanten zich prima in thuisvoelen.

Het boek is in hardcover, telt 241 pagina’s en is ruim voorzien van kleurenfoto’s.
In het boek staan geen overzichten van kwekers en leveranciers van zaden of materialen. In plaats daarvan wordt verwezen naar de site. Hieronder vindt u de betreffende informatie.
Eindredactie: Wiert Nieuman en Wim van Kruijsbergen.

Voorraad 2 ex

Prijs: van 24,95 voor 9,95