Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Vogels (41)

Veldgids Vogelzang - Met vogelgeluiden-app!

geen plaatje   200 Europese vogelsoorten - determinatiesleutels – met vogelgeluiden-app
Veel vogels laten zich eerder horen dan zien. Wie de geluiden herkent, hoort en ziet veel meer vogels. De Veldgids Vogelzang is daarbij een handig hulpmiddel. De gids beschrijft de roep, zang, triller of roffel van 200 Europese vogelsoorten die vooral door hun geluid opvallen, van tjiftjaf tot wielewaal en van bosuil tot parelduiker.
Sleutels, verspreidingskaarten en sonogrammen - Deze gids stelt niet het uiterlijk centraal, zoals andere veldgidsen, maar het geluid. Een helder systeem van determinatiesleutels leidt in enkele stappen naar de beschrijving per soort, met foto’s, verspreidingskaartjes en sonogrammen die de geluiden letterlijk in beeld brengen.
Ezelsbruggetjes - De beschrijvingen vatten roep en zang treffend in woorden, daarbij aangevuld met handige ezelsbruggetjes. Zo klinkt de roerdomp als een misthoorn, de grauwe gors als een rinkelende sleutelbos en de hop als het geblaas over een flessenhals. Ook de functie van de verschillende soorten roep en zang wordt beschreven.
Vogelgeluiden-app - Bij deze veldgids hoort een gratis vogelgeluiden-app die de beschreven geluiden laat horen, naast zang ook alarm, contactroep, vluchtroep en bedelroep.

Een stevig boekwerk over vogelzang van Europese vogels voor de startende, maar ook voor de doorgewinterde vogelaar. De bijbehorende app is voor iedereen toegankelijk. In inleidende hoofdstukken wordt beschreven waarom en hoe vogels zingen en gaat het over geluid, roep, zang, strofen, motieven, roffels, toonhoogte, snelheid, volume en nog veel meer. Het beschrijven van geluiden is in dit boek uiteraard belangrijk. Er wordt gebruikgemaakt van fonetische transcripties, zangsleutels en sonogrammen, die allemaal zeer duidelijk worden uitgelegd. Er staan veel overzichtelijke grafieken en tabellen in het boek. Bij de soortbeschrijvingen staan de Nederlandse, Engelse en Latijnse naam en soms een 'geluidsnaam': de nachtzwaluw is een naaimachine, de koolmees een fietspompje. Per vogel, in totaal tweehonderd, een kleurenfoto, een verspreidingskaartje, meerdere sonogrammen en beschrijvingen van de roep, zang, gedrag, trefkans en gelijkenis. Achterin tips en trucs om zelf met vogelgeluiden aan de slag te gaan. Met woordenlijst, literatuurlijst, verantwoording en index..
Auteur: Dick de Vos

Voorraad 1 ex

Prijs: 35,95