Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Vogels (41)

Vogelsporen

geen plaatje   Deze voor het Nederlandse taalgebied unieke gids biedt vogelaars en andere natuurliefhebbers een wat andere kijk op de Europese vogelwereld. Aan de hand van een grote hoeveelheid illustraties komt een aantal sporen aan de orde: pootafdrukken, veren, braakballen, schedels en nesten. Na een algemene inleiding volgt informatie over methodes en analyse. Vervolgens wordt uitvoeriger stilgestaan bij de hiervoor genoemde sporen, waarbij de veren de meeste aandacht krijgen. Vreemd genoeg komen de eieren nauwelijks aan bod. De voortreffelijke informatie wordt begeleid door duidelijke afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Achterin zijn nog opgenomen: adressen, Engels- en Nederlandstalige literatuur en een register met Nederlandse namen (met de Latijnse erachter). Kleine druk.

Het begint vaak met het vinden van een veer of eierschaal en de vraag: van welke vogel zou dit zijn? Veel vogels kun je en prooiresten en laten pootafdrukken en uitwerpselen achter. Met meer dan 1000 illustraties is dit een onmisbare gids voor het leren herkennen van de meest voorkomende Europese vogelsoorten aan hun sporen!
Auteur: R. Brown John Ferguson
Co-auteur: Micheal Lawrence David Lees

Voorraad 1 ex

Prijs: 25,00