Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Zoogdieren (14)

Zoogdieren verrassend vlakbij

geen plaatje   In dit deel uit de educatieve KNNV-natuurserie 'Verrassend vlakbij' krijgt de lezer een goed overzicht van de rijkdom aan zoogdieren in Nederland. Van egel tot zeehond en van vleermuis tot das. De zakgids geeft na een korte introductie over hoe zoogdieren er uitzien, een beknopt jaaroverzicht per maand vol tips en weetjes over de dieren. Vervolgens komen vier Nederlandse natuurgebieden aan de orde en krijgt de lezer in het gidsgedeelte, per leefgebied (zoals steden, boerenland, moerassen, duin en kust etc.) de diersoorten besproken. Per pagina wordt steeds een korte beschrijving van het uiterlijk en gedrag van een soort gegeven. Een kleurenfoto en twee gekleurde kaders met enkele kenmerken en een leuk weetje zijn toegevoegd. De auteur (ook van het deel 'Vogels' uit de serie) weet in eenvoudige taal de volwassen en jongere lezer goed te informeren en te boeien. Weer een aantrekkelijk deel in deze leuke reeks. Met spottips voor op vakantie en informatie over de Zoogdiervereniging en tuintelling. Met notitieruimte en een soortenlijst (tevens register). Klein formaat, kleine druk. Met leeslint. In 2016 verschenen delen over 'Tuindieren', 'Vlinders en libellen' en 'Vogels', onlangs ook een deel over 'Bijen en hommels'*. Vanaf ca. 15 jaar..

Veel zoogdieren zijn schuw of ’s nachts actief en laten zich daarom niet zo makkelijk zien. Vandaar dat het veel indruk kan maken als je dan toch een keer oog in oog staat met een das, vos, hazelmuis of bever. Deze gids laat je kennis maken met de fascinerende wereld van zoogdieren.
Leuke wetenswaardigheden over zoogdieren
Praktische informatie over hoe je zoogdieren kunt herkennen
Talloze tips over wat je zelf voor ze kunt doen
Welke dieren kun je waar en in welke maand zien?
Extra ruimte voor eigen notities en schetsen

Muizen, egels en edelherten; van piepklein tot Big Five, je leert ze kennen met deze gids boordevol wetenswaardigheden, kijktips en inspiratie om naar buiten te gaan. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen spitsmuizen, woelmuizen en ware muizen?
Auteur: Jip Louwe Kooijmans

Voorraad 1 ex

Prijs: 4,95